Οταν ταξιδεύεις στον Κόσμο και συναντάς άλλους λαούς, άλλα έθνη, άλλα ήθη και έθιμα, τότε συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι ο μοναδικός στον κόσμο ή το κέντρο του σύμπαντος, αλλα ενας ακόμα άνθρωπος ο οποίος πρέπει να αγαπά το συνάνθρωπό του και να μην κάνει διακρίσεις. Μαθαίνεις και ενστερνίζεσαι νοοτροπίες και λατρεύεις ανθρώπους και διαφορετικές φύσεις και περιβάλλοντα. Σας εύχομαι ταξίδια όποτε μπορείτε και να γεμίζετε εμπειρίες.

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΑΜΟΑ

Η Αμερικάνικη Σαμόα είναι ένα μικρό ανεξάρτητο νησιωτικό κρατίδιο στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, που ανήκει εδαφικά στις ΗΠΑ. Εχει όμως, δική του αυτοδιοίκηση με δικό του Κυβερνήτη. Προφανώς η κυβέρνηση δεν θέλει ανάπτυξη του τουρισμού, φοβούμενοι ίσως τρομοκρατικές ενέργειες ή να μην αλλοιωθεί ο πληθυσμός, τα ήθη και έθιμα αλλά και το περιβάλλον. Αυτό όμως είναι ανεπίτρεπτο, όσον αφορά τον τουρισμό, που μπορεί να ελεγχθεί και να ακολουθήσει τους κανόνες των κατοίκων και να λειτουργεί αρμονικά. Προφανώς οι κάτοικοι και οι κυβέρνηση δεν θέλουν καθόλου τουρισμό και θέλουν να παραμείνουν απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο.
Αποτέλεσμα των παραπάνω, είναι οι πολύπλοκες διαδικασίες εισόδου στη χώρα. Για παράδειγμα ζητούν φωτοτυπία των εισιτηρίων εισόδου-εξόδου και χωρις να ξέρεις, αν θα σου επιτραπεί η είσοδος . Πλην των τουριστών από ΗΠΑ, όλοι οι υπόλοιποι χρειάζονται βίζα και άδεια εισόδου στη χώρα.
Απαράδεκτο και απαράδεκτες διαδικασίες .

Με τόσα κράτη λοιπόν στον Ειρηνικό Ωκεανό, δεν χρειάζεται να παρακαλάμε την Αμερικάνικη Σαμόα, να μας δεχτεί ως τουρίστες ή ταξιδιώτες.
Γι' αυτό και δεν θα ταξιδέψω στην παραπάνω χώρα, παρότι το σκεφτόμουνα.