Οταν ταξιδεύεις στον Κόσμο και συναντάς άλλους λαούς, άλλα έθνη, άλλα ήθη και έθιμα, τότε συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι ο μοναδικός στον κόσμο ή το κέντρο του σύμπαντος, αλλα ενας ακόμα άνθρωπος ο οποίος πρέπει να αγαπά το συνάνθρωπό του και να μην κάνει διακρίσεις. Μαθαίνεις και ενστερνίζεσαι νοοτροπίες και λατρεύεις ανθρώπους και διαφορετικές φύσεις και περιβάλλοντα. Σας εύχομαι ταξίδια όποτε μπορείτε και να γεμίζετε εμπειρίες.

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

ΑΜΠΧΑΖΙΑ


Περιμένωντας την εγκριση εισόδου στη χώρα που δεν ήρθε............ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!
Μετά απο 3 αποστολές αιτήσεων για έγκριση εισόδου στη χώρα μαζί με όλα τα συνημμένα που ζητούσαν το Υπουργείο Εξωτερικών της Αμπχαζίας, με απαξίωσε εντελώς χωρίς καμμία απάντηση ή άλλη δικαιολογία. 
Κάποιες ερωτήσεις της αίτησης ήταν γραμμένες στα Ρωσικά και η αίτηση ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Ο κέρσορας δεν μπορούσε να πατήσει σε κάποιες ερωτήσεις μέσα και τα στοιχεία που ζητούσαν απαράδεκτα, εφόσον δεν ήξερα ακόμα αν θα ταξιδέψω στη χώρα. Οπως για παράδειγμα ζητούσαν να γράψω σε ποιό ξενοδοχείο θα μείνω και πόσες ημέρες. Τους εγραψα αναλυτικά πότε θα ταξιδέψω, που θα μείνω και πόσες ημέρες αλλά παρόλα αυτά............τίποτε. 
Κατάλαβα λοιπόν, προσωπική μου άποψη, ότι οι Αμπχαζιοι δεν θέλουν άλλους τουρίστες πλήν των Ρώσων. Επίσης δεν θέλουν τουρισμό και ανάπτυξη στη χώρα τους. Η χώρα ζητά την αναγνώρισή της απο τη Διεθνή Κοινότητα. Πώς? Με τι κριτήρια? Οταν δεν κοιτάς μπροστά στην ανάπτυξη και τον πολιτισμό, πως ζητάς να σε αναγνωρίσουν διεθνώς? Πώς έχει μια δήθεν χώρα την απαίτηση να αναγνωριστεί? Η Αμπχαζία είναι μέρος της Γεωργίας και ετσι θα παραμείνει και δεν πρόκειται πιστεύω να αναγνωριστεί ποτέ απο τον ΟΗΕ διότι και οι συνθήκες απόσχισής της ήταν πολιτικά απαράδεκτες. Εμένα όμως με ενδιαφέρει το κομμάτι, τουρισμός. 
Προσωπικά δεν επιθυμώ πλέον να ταξιδέψω στη χώρα, την καταχωρώ στη μαύρη λίστα και δυστυχώς αυτοί που υποφέρουν είναι ο λαός της Αμπχαζίας, όχι όμως άδικα γιατί δεν κάνουν και τίποτα για να αλλάξουν την κατάσταση της απομόνωσής τους απο τον υπόλοιπο κόσμο. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ για τους ταξιδιώτες που σκέφτονται να την επισκεφθούν : ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ, αλλά και εάν κάποιος επιμένει, εύχομαι να συμπληρώσει την αίτηση έγκρισης εισόδου στη χώρα καλύτερα απο μένα και να μπορέσει τελικά να ταξιδέψει στην αυτόνομη αυτή περιοχή, γιατί ανεξάρτητη χώρα δεν είναι.


Eventually I will not travel to your country because I have never gotten the entry permit. Your online request is unacceptable. It looks like you do not want other tourists except Russians. But that does not honor you as a supposed country. If you want to recognize yourself as an independent state from the rest of the state, you have to meet. And the best way is tourism. But you are isolated, and so it will not be recognized by other states. Whenever you do not believe you are an independent state. You are a part of Georgia. And so you will stay. A simple area of Caucasus, nothing more.